Vaak wordt de noodzaak van het onderhoud aan een cv-ketel onderschat. Ga ook voor uw eigen cv-ketel eens na, wanneer deze voor het laatst is onderhouden! Een cv-ketel bestaat uit verschillende componenten, zoals het expansievat, de cv pomp, verschillende leidingen, enzovoorts. Wanneer deze onderdelen niet op tijd onderhouden worden, neemt de kans op vervelende complicaties toe. Denk bijvoorbeeld aan een cv-ketelstoring, waarbij de cv-ketel niet langer gebruikt kan worden. Met name in de wintermaanden is dit bijzonder vervelend! U moet er immers niet aan denken, dat uw ruimtes in de winter niet verwarmd kunnen worden.

Bijvullen van de cv-ketel kunt u zelf doen

Het onderhoud aan uw cv-ketel kunt u gedeeltelijk zelf uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het bijvullen van de cv-ketel. Het bijvullen van de cv-ketel is noodzakelijk om de druk op de leidingen op niveau te houden. Wanneer u dit niet zou doen, zouden er niet direct storingen optreden. Wel wordt het rendement van uw cv-ketel in zo’n situatie niet optimaal benut. Reden genoeg om de cv-ketel regelmatig bij te vullen! Op internet vindt u handige instructievideo’s, waarin wordt uitgelegd hoe u dit zelf kunt doen.

Onderdelen controleren op slijtage

Het controleren van de onderdelen van uw cv-ketel op slijtage is helaas niet zelf te doen. De cv-ketel zal hiervoor in veel gevallen open moeten worden gemaakt. Iets waar specifieke kennis voor nodig is. Schakel een loodgieter of installateur in, om u bij deze klus te helpen. De installateur beschikt over de kennis en hulpmiddelen om het onderhoud aan uw cv-ketel uit te kunnen voeren.

Krijgt u onverhoopt toch met een storing in de cv-ketel te maken? In dat geval kunt u de handleiding van uw cv-ketel nog eens nalopen. In deze handleiding staat vaak beschreven wat u kunt doen, om de cv-ketelstoring te verhelpen.

Leave a comment