Een goede ventilatie in huis is om verschillende redenen zeer belangrijk! Denk bijvoorbeeld aan condens en vervelende geurtjes, die snel moeten kunnen worden afgevoerd. In dit artikel zetten we drie verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje, waarmee je een woning kunt ventileren. Houd er hierbij rekening mee, dat het per woning verschilt welk type ventilatie het meest geschikt is. Van wat voor ventilatiesysteem maak jij momenteel gebruik binnen je woning?

#1: het gebruik van een buisventilator

Een buisventilator is wellicht het meest bekende ventilatiesysteem voor woningen. Dit systeem werkt op een mechanische manier, waarbij de vuile lucht naar het ventilatiesysteem getrokken wordt om dit vervolgens af te voeren. Zeker wanneer er al afvoerleidingen in je woning lopen, kan een buisventilator hier heel eenvoudig op worden aangesloten. Kijk goed naar de diameter van de aansluiting van dit systeem. Deze moet aansluiten op de diameter van de afvoerleidingen in huis.

#2: ventilatieroosters gebruiken in huis

Ook populair is het gebruik van ventilatieroosters. Deze roosters worden vaak boven ramen gemonteerd, waarbij schone lucht de woning binnen kan komen en vuile lucht je woning kan verlaten. Zorg dat de roosters altijd geopend zijn, om vochtige lucht en nare geurtjes af te kunnen voeren. In de avond kun je de roosters tijdelijk sluiten, als dit te koud wordt. Via de roosters zou er immers koude lucht je woning binnen kunnen stromen.

#3: afzuigboxen in een woning monteren

Een derde mogelijkheid om smerige luchtjes af te voeren, is het gebruik van afzuigboxen. Deze systemen zijn binnen woning minder gebruikelijk, maar worden vaak ingezet binnen bedrijfspanden. De afzuigboxen zijn zeer krachtig, waardoor de vervelende geurtjes snel kunnen worden afgevoerd.

Zonder ventilatiesysteem in huis zouden deze smerige luchten niet alleen blijven hangen. Ook kan dit leiden tot vervelende vochtproblemen. Condens kan niet snel genoeg worden afgevoerd, waardoor dit mogelijk in je muren trekt.

Leave a comment