Welke plant is geschikt voor jouw woonkamer?

Ben je op zoek naar decoratieve sfeermakers voor in de woonkamer die de ruimte ook nog eens kunnen voorzien van gezonde lucht? Een woonkamer plant is dé perfecte oplossing en tegenwoordig niet meer weg te denken! Maar welke woonkamer planten zijn geschikt voor jouw woonkamer? Je leest er alles over in deze blog.

De voordelen van een woonkamer plant

Het is natuurlijk niet voor niets dat planten in huiskamer tegenwoordig niet meer weg te denken zijn. Een woonkamer plant brengt namelijk ontzettend veel voordelen met zich mee. Zeker wanneer je een stukje groen mist in de woonkamer, komen planten als geroepen. Ze zijn dan ook niet alleen decoratief, maar zorgen tevens voor veel sfeer en brengen ze een functioneel aspect met zich mee. Wist je namelijk dat er luchtzuiverende planten bestaan? Deze kamerplanten zuiveren de lucht, waardoor je altijd in een gezonde omgeving leeft.

Planten in huiskamer: waar moet je op letten?

Er zijn een aantal aspecten waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een plant voor de woonkamer. Het is bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de uitstraling van de woonkamer. Is de woonkamer heel minimalistisch en ben je op zoek naar een opvallende plant of is de woonkamer zelf heel uitbundig en moet de plant minimalistisch zijn? Door antwoord te geven op deze vraag kom je tot jouw uiteindelijke keuze. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het onderhoudsadvies en (in)direct zonlicht in de woonkamer.

Hoe vaak moet je een woonkamer plant water geven?

Je kunt kamerplanten onderverdelen in drie categorieën op het gebied van waterbehoefte: veel, gemiddeld en weinig. Wanneer een plant veel water nodig heeft, moet de grond altijd vochtig worden gehouden. Dit zijn bijvoorbeeld bananenplanten, Alocasia’s en verschillende soorten palmen. Een plant die gemiddeld veel water nodig heeft kun je kort laten uitdrogen voordat je een nieuwe lading water geeft. Een plant die weinig water nodig heeft, kun je een langere tijd uit laten drogen. De meeste planten groeien dan ook het beste als je ze één keer per week water geeft. Wanneer je niet goed weet wat de hoeveelheid moet zijn, kun je dit het beste even uittesten. Kijk goed hoe je woonkamer plant reageert op de hoeveelheid water. Hangen de bladeren na een paar uur bijvoorbeeld nog steeds slap? Dan mag je best wat extra water geven. Dit zijn bijvoorbeeld cactussen en vetplanten. Je kunt deze planten het beste eens per twee weken een scheut water geven.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Interieur blog

Gerelateerde blogs

De badkamertrends van nu

Benieuwd naar de badkamertrends van 2022? Goed nieuws! Van de populairste badkamer kleuren tot de mooiste tegels, wij hebben de badkamertrends van nu voor je

Marmer tegels

Als er tegenwoordig iets veel gekozen wordt in de badkamer, is het wel een marmer badkamer tegel. Niet geheel zonde reden natuurlijk, want deze tegels