Wanneer de dagen weer langer gaan worden is het tijd om ook langzaam te gaan nadenken over hoe je jouw woning wilt gaan klaarmaken voor de zomer. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips.

Maak je tuin klaar voor de zomer

Een vrolijke tuin heeft al een heel positieve werking op de woning. Dit kan al heel gemakkelijk gedaan worden met het verwijderen van dode planten en deze vervolgens te vervangen door kleurrijke planten. Daarnaast kun je ook weer het gras gaan maaien en het onkruid weghalen, zodat je tuin helemaal klaar is voor de zomer.

Onderhoud aan je tuinhuis en je woning

Wanneer we richting de zomer gaan en je eindelijk weer buiten kunt gaan zitten is het ook wel fijn dat je tuinhuisje en je woning er netjes uitzien. Wellicht kan het geen kwaad om de deuren en kozijnen eens te voorzien van een likje verf. Daarnaast kun je wellicht je tuinhuisje ook eens voorzien van een schoonmaak beurt. Vaak is door de herfst en winter de nodige groene uitslag ontstaan. Het kan dan ook geen kwaad om je woning er weer als nieuw te laten uitzien.

Houd ongedierte buiten je huis

Doordat de zomer er weer aankomt wil je natuurlijk je woning ook op zn tijd van frisse lucht voorzien. Dit betekent dus dat bij het opendoen van de ramen en deuren de beestjes gemakkelijk je woning kunnen binnendringen. Niets is vervelender om in die hitte achter een vlieg of wesp aan te zitten en dan hebben we het nog niet eens over muggen gehad. Hiervoor is het plaatsen van horren een ideale oplossing. Je kunt dan heel gemakkelijk je woning voorzien van frisse lucht en je houd gelijktijdig ook nog eens het ongedierte buiten. Heb je ook last van hooikoorts? Er is speciaal pollengaas waar de horren van gemaakt kunnen worden, hierdoor kun je dus zelfs als je hooikoorts hebt gemakkelijk je deuren open laten.

Voldoende schaduw in je tuin?

Hoewel het in de zomer lekker kan zijn om buiten te zitten is het niet verstandig om bij 30 graden in de zon te gaan zitten. Mocht je geen overkapping hebben dan kan het verstandig zijn om te kiezen voor zonwering. Dan kun je zelfs op het warmste moment van de dag nog lekker buiten zitten.

 

Leave a comment