Een inbraak is voor iedereen ontzettend vervelend, buiten dat er dure en dierbare voorwerpen gestolen kunnen worden zorgt het vaak ook voor een mentaal litteken. Het zal een tijd duren voordat je je weer echt veilig zult voelen in je eigen huis. Er zijn een aantal dingen waardoor je je huis beter kunt beveiligen om een inbraak zover dat mogelijk is te voorkomen.

Kwalitatief goede sloten

Goede en sterke sloten is zeer belangrijk voor de veiligheid van je huis. Let bij aanschaf altijd op of het slot een SKG keurmerk draagt. Dit keurmerk wil zeggen dat de sloten officieel zijn getest en goedgekeurd door Stichting Kwaliteit Gevelbouw. In veel nieuwbouwhuizen zitten deuren die standaard zijn voorzien van sloten met een meerpuntssluiting. Een meerpuntssluiting is een slot die op minimaal drie en maximaal vijf punten afsluitbaar is, heel lastig voor een inbreker om in te breken. Maar je moet niet alleen maar deuren goed afsluiten, ook ramen zijn een gewild doelwit van inbrekers. Zorg ervoor dat je de ramen vanaf de binnenkant op meerdere plekken kan afsluiten. Ook bij een schuifpui moet je goed opletten, dit is een van de meer eenvoudige manieren om in een huis te komen.

Rolluiken

Een zeer effectieve manier om je huis ‘s nachts te beschermen, rolluiken zijn heel lastig om doorheen te komen zonder lawaai te maken. Buiten de beschermende functie die rolluiken bieden zijn ze natuurlijk ook heel verduisterend, je kamer kan op elk gewenst moment donker zijn en veel mensen vinden dat fijn. Er zijn meerdere bedrijven die snel en vakkundig rolluiken kunnen installeren en eventueel er over kunnen adviseren, bijvoorbeeld Senft.

Alarm

Een alarmsysteem is één van de beste manieren om inbrekers weg te jagen, als aan de buitenkant van het huis is aangegeven dat het huis beveiligd is met een alarm al genoeg om ze weg te jagen. Een alarmsysteem heeft dan ook meerdere functies, namelijk:

  • Afschrikken voor de inbraak
  • Afschrikken tijdens de poging tot inbraak
  • Afschrikken tijdens de inbraak

Een alarmsysteem geeft een veilig gevoel, ook al wordt er ingebroken je zult gelijk wakker zijn en in een binnenbuurt zullen de omwonenden dit ook horen. Alarmsystemen zijn ook vaak uitgerust met een camera, zodra het alarm getriggerd wordt zullen er foto’s of opnames genomen worden.

Leave a comment