Een groenere woning in een drukke stad is dat mogelijk? Duurzamer wonen wordt tegenwoordig steeds serieuzer genomen. Wil jezelf ook groener wonen en woon inspiratie opdoen? We geven drie belangrijke tips om een groenestadswoning te realiseren!

Woon inspiratie opdoen voor groener wonen?

Milieubewuster leven en een woning duurzamer maken begint natuurlijk met het willen! De drie tips die we je meegeven zijn:

  • Isolatie
  • Zonnepanelen op het dak
  • Verlichting
  • Door duurzamer keuzes te maken, is het vrij eenvoudig om een groenestadswoning mogelijk te maken. Hoe isoleer je een woning?

Isolatie voor groenere woning!

Met goede isolatie bespaar je energiekosten. Let erop dat het isolatiemateriaal damp-open is. Wil je meer weten over damp-open isolatiemateriaal? Op eco-logisch lees je hier meer over. Ontdek waar je woning beter geïsoleerd moet worden om zo energiezuiniger te wonen. Heb je weleens nagedacht over zonnepanelen?

Zonnepanelen op het dak voor groenestadswoning!

Zonnepanelen zijn geschikt om je woning groener te maken. Vroeger waren ze voor de meesten onbetaalbaar. Tegenwoordig worden ze steeds goedkoper. Energiekosten worden stukken lager, wanneer je zonnepanelen op je dak hebt. Ze leveren schonere energie waardoor je woning duurzamer wordt. Ze hebben weinig onderhoud nodig en gaan lang mee. Zonnepanelen zie je steeds vaker op daken van stadswoningen. Weet je dat duurzaam wonen en verlichting samengaan?

Verlichting voor duurzamer wonen

Wooninspiratie opdoen voor duurzamer wonen? Dan mag duurzame verlichting niet ontbreken. Je bereikt dit eenvoudig door lampen die veel energie verbruiken te vervangen door energiezuinige lampen. Er is een ruime keuze aan led-lampen en energiezuinige lampen die aansluiten op elk interieur. Het energieverbruik gaat omlaag met ongeveer 80%. Mocht je persoonlijk de stijl van een gloeilamp mooi vinden, dan weet je vast al dat de lookalike led-gloeilamp bestaat.

Tot slot

Woon inspiratie opdoen om duurzamer te wonen lukt met de juiste tips. We hopen dat je op weg geholpen bent met deze drie tips. Met milieuvriendelijke keuzes bereik je veel om uiteindelijk duurzamer te wonen. Waar je ook woont, duurzamer wonen kan natuurlijk altijd, zelfs in een stad. Creatief denken helpt mee om logische duurzame keuzes te maken. We wensen je veel succes met de drie tips die we je meegeven.

Leave a comment