Nederland wordt steeds groener en dit merken wij aan alle kanten. Er worden steeds meer zonnepanelen geplaatst, onze huizen worden smarthomes en we gaan massaal elektrisch rijden. Ook als we kijken naar onze lampen en verlichting merken we dat er de afgelopen jaren veel veranderd is. De verlichtingsindustrie is continue in beweging en blijft maar komen met nieuwe technologieën. De ouderwetse gloeilamp mag niet meer verkocht worden en wordt ingeruild voor LED lampen. Een goede zet voor het milieu, maar ook voor de woontrend? Jazeker wel, want LED verlichting is echt de toekomst.

LED is HIP en de toekomst van onze verlichting

Sinds een aantal jaren zijn LED lampen enorm in opkomst. Dit type verlichting is energiezuinig en veelal toepasbaar in alle ruimtes. Er komen steeds meer fabrikanten van led verlichting op de markt. Vroeger voelden LED lampen kill een koud aan, maar dit is hedendaags niet meer zo. De technologie van verlichting wordt namelijk steeds beter en dit zien we terug aan de sfeer die LED lampen overbrengen in ons dagelijks leven. Zeker als we kijken naar slimme LED verlichting die je kunt bedienen met je smartphone. Een voorloper op slimme verlichting is Philips. Ze hebben een complete productlijn onder de naam Hue. Hue is eenvoudig te bedienen met je smartphone en werkt o.a. samen met Apple Homekit, Alexa en Google Home. Door deze samenwerkingen integreer jij jouw verlichting met andere smarthome toepassingen. Meer informatie en tips over Philips Hue: https://www.philipshue.nl.

Niet alleen slimme verlichting voor binnen

De verlichting buiten is tegenwoordig net zo belangrijk als onze verlichting binnen. We willen graag een mooi verlichte tuin, veranda en oprit. Door ook buiten gebruik te maken van slimme verlichting wordt jouw huis pas echt duurzaam. Niet alleen is slimme buitenverlichting goed voor de portemonnee, maar het geeft jouw tuin ook wat extra sfeer. Dit alles is, net als je binnenverlichting, eenvoudig te bedienen met je smartphone. Het is wel aan te raden om slimme verlichting te kopen van hetzelfde type, aangezien je dan alles kunt besturen vanuit dezelfde app.

Leave a comment