Een dakgoot kan slijten en voor problemen zorgen als je niet snel genoeg maatregelen treft. Een beschadigde dakgoot of dakgoten die erg uit zijn kunnen het beste gerepareerd of beter nog vervangen worden. Maar wanneer is een dakgoot vervangen nodig? En wanneer volstaat een reparatie? Wij vertellen het je in dit artikel!

Wanneer de dakgoot vervangen?

Op het moment dat je dakgoot beschadigt is of begint te slijten dan is het altijd de vraag “Wanneer is het nodig om de dakgoot te vervangen?”. Het antwoord op deze vraag is: het vervangen is pas nodig als deze voor waterproblemen veroorzaakt. Dakgoten gaan over het algemeen erg lang mee, maar op ten duur zal deze slijten. Een lekkage gevoelige plek is vaak de aansluiting met de regenpijp.

Als je de dakgoot vervangt is het vaak ook nodig om de boeidelen of boeilijsten te vervangen. De ombouw van de goten is vaak namelijk minder duurzaam dan de dakgoot zelf. Verder is het vaak ook voordeliger om alles in een keer uit te laten voeren.

Om er zeker van te zijn dat de dakgoten vervangen moeten worden is het belangrijk om te letten op onderstaande gebreken:

  • Controleer op opengescheurde naden
  • Controleer of de goten zijn uitgedroogd
  • Controleer op barstjes en scheurtjes
  • Controleer of de dakgoten vervuild zijn

Wanneer de dakgoot repareren?

Dakgoten en boeidelen die jaren terug zijn geplaatst, zijn vaak van minder kwaliteit als de goten en boeidelen die er tegenwoordig op de markt zijn. Als je wilt weten of de dakgoten vervangen óf gerepareerd moeten worden is het verstandig om door een specialist een dakinspectie uit te laten voeren. Zo weet je zeker wat het beste is voor het dak van je woning. Zo wordt de conditie van de dakgoten bepaald en zo nodig wordt er een advies gegeven door de specialist.

Leave a comment