Een huis is niet direct een thuis! Met verschillende accessoires en decoraties, kun je de stijl van een woning naar je eigen hand zetten. Kies je voor een modern interieur, of geef je de voorkeur aan een klassiekere stijl? In dit artikel geven we verschillende tips, die goed van pas kunnen komen bij het decoreren van je woning.

Tip 1: maak gebruik van muurstickers op je wanden

Muurdecoratie uitzoeken kan behoorlijk lastig zijn! Kies je bijvoorbeeld voor een laagje verf op de muur, of toch voor behang? Veel mensen vinden verf mooier en daarbij makkelijker aan te brengen dan behang. Het voordeel van behang is echter, dat je voor een patroon kunt kiezen. Dit is bij een laagje verf veel lastiger! Een alternatief voor verf en behang is het gebruik van muurstickers. In de afgelopen jaren zijn muurstickers steeds populairder geworden. Mede door het feit, dat de stickers heel eenvoudig aan te brengen en weer te verwijderen zijn. Zo kun je na verloop van tijd voor een andere muursticker kiezen.

Tip 2: zorg voor een eyecatcher in huis

Het zal niet altijd netjes opgeruimd zijn in huis. Om te voorkomen dat de aandacht direct op de rommel in huis valt, is het verstandig om een eyecatcher te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een klassieke hanglamp in de gang of boven de eettafel. Met een eyecatcher trek je de aandacht weg bij deze rommel. Bezoek een kringloopwinkel wanneer je op zoek gaat naar een klassieke eyecatcher.

Tip 3: kies voor spiegels in je interieur

Je hoeft jezelf wellicht niet de hele dag te zien. Toch kan het gebruik van spiegels slim zijn! Zeker in een wat kleinere ruimte. Met spiegels laat je een ruimte groter lijken, waardoor het minder snel zal benauwen om in een kleine kamer te verblijven. De spiegels hoeven niet groot te zijn. Gebruik bijvoorbeeld een kleine spiegel als accessoire in een open kast.

Leave a comment