Van steigerhout maak je zelf de mooiste meubelen. Door je meubelen zelf te maken, staan en zitten ze altijd beter. Want je maakt ze precies op maat. Ze passen precies in de gewenste hoek, sluiten aan op de interieurstijl en zijn ook nog eens voordeliger dan designmeubelen. Bovendien geeft het meubel dat je zelf gemaakt hebt enorme voldoening. Op dit project kun je trots zijn. Reden genoeg om je eens goed te verdiepen.

Zelf een steigerhouten bed maken

Het meest logische en veelgemaakte doe-het-zelfproject om mee te beginnen, is een bed. Want dit project bestaat uit slechts drie belangrijke delen. Namelijk het frame, een lattenbodem en het afwerken van het hout. Een lattenbodem kun je zelf maken, maar ook bestellen bij een houtspecialist, die gespecialiseerd is in bedden, zoals VanLonden.com. Een fraaie optie is een hoofdbord. Hierin kun je een vorm, woord, opbergruimte of zelfs een uitsparing voor bedlampjes maken. Voor kinderen is bijvoorbeeld hoogslaper ‘Harry’ helemaal het eind. Dit kinderbed is ideaal voor kleine slaapkamers, want in dit meubel worden slapen, huiswerk maken en opbergen gecombineerd.

Professionele producten

Bij ingewikkeldere meubelen heb je meer expertise en speciale toebehoren nodig. Loungesets, banken of schuifdeuren vragen om hoogwaardige schroeven, (deur)beslag en beitels, reinigers en coating voor de afwerking. Bij een bank of stoel staat de rugleuning doorgaans in een hoek, waarvoor je specifiek op maat gemaakte planken nodig hebt. Wil je zelf steigerhouten meubelen maken, kies dan dus voor professionele producten en adviezen van ervaren specialisten.

Doe-het-zelf, door een ander

Heb je een geweldig idee voor een steigerhouten meubel, maar heb je niet de technische vaardigheden? Of ontbreekt het simpelweg aan tijd en zin? Zelfs dan is een zelfgemaakt meubel van steigerhout haalbaar. Lever je tekening in bij steigerhoutspecialist VanLonden.com, dan wordt het voor je gemaakt. Je profiteert dan van deskundig advies en de jarenlange ervaring in het bouwen van steigerhouten meubelen. Met hierbij natuurlijk voordelig geprijsd hout en bouwmaterialen. Het resultaat is dan precies wat je wenst: je eigen professioneel afgewerkte meubel op maat.

Leave a comment