Een buffetkast is voor zowel modern als klassiek ingerichte ruimtes de ideale showroom voor je mooiste spulletjes. Daarnaast is de buffetkast natuurlijk zelf ook een ware eye catcher. Maar hoe kun je een buffetkast nou het beste inrichten en welke spullen kun je het beste neerzetten?

Bepaal de stijl en kleur

Heb je een moderne of landelijke buffetkast in de huiskamer? Dit bepaald namelijk al voor een groot deel hoe je deze het best in kunt richten. Daarnaast is het goed om rekeningen te houden met de onderstaande elementen:

  • Vorm en kleur van de kast
  • Kleur van de muren in de ruimte
  • Aanwezige meubels in je huiskamer
  • Overige aanwezige accessoires

Op basis van je huidige interieur kun je de keuze maken of je de kast landelijk, industrieel, modern of eigen tijds wilt inrichten. Vervolgens maak je een kleurenpallet waarmee je zorgt dat het geheel van accessoires niet vloekt bij de rest van je interieur. Het makkelijkste is als je ook kleuren uit de reeds aanwezige accessoire laat terug komen.

 

Combineer de accessoires

Maak vervolgens een keuze in de verschillende accessoires die je bezit en combineer de spulletjes van verschillende materialen en kleuren.

Kies bijvoorbeeld voor een aantal mooie wijnglazen, (kook)boeken, foto’s, schilderijen en planten.

Kijk vervolgens kritisch naar het aantal spulletjes. Je wilt ten slotte ook dat je mooie buffetkast nog zichtbaar is. Open ruimtes geven ook rust en zorgen ervoor dat het geheel er netjes en niet rommelig uitziet.

Andere buffetkast

Je zult niet de eerste zijn die erachter komt dat de huidige buffetkast niet naar wens gevuld kan worden. In eerste instantie is dat natuurlijk balen. Maar zet je kast dan te koop via de diverse online platformen en koop goedkoop een buffetkast die bij de rest van je meubels past.

Leave a comment