Barkrukken zijn al jaren erg trendy, vooral als je een keuken met bar hebt mogen design barkrukken niet ontbreken. Het is relaxed als je kan zitten aan de bar in de keuken, maar het ziet er ook stijlvol uit zo’n setje design barkrukken. Ben jij van plan om barkrukken te kopen? In dit artikel vertellen wij waarop je moet letten bij het kopen van barkrukken.

Kies de juiste hoogte

De juiste zithoogte bepalen van barkrukken is niet zo ingewikkeld. Je moet ervoor zorgen dat de zithoogte maximaal 28 centimeter van het zitvlak tot de bovenkant van het barblad. Met deze richtlijn rekening houden is het belangrijkste. Vaak zijn barkrukken verkrijgbaar in verschillende hoogtes, mocht je niet de juiste hoogte kunnen vinden zijn er genoeg winkels die barkrukken op maat leveren.

Gewicht van de gebruikers

Het is belangrijk om er rekening mee te houden met wie er op de barkruk gaat zitten. Een steviger persoon heeft nou eenmaal een stabielere barkruk nodig. Het beste kan je de grootste en zwaarste persoon van het gezin het beste als maatstaf nemen.

De vorm van de barkruk

Barkrukken zijn verkrijgbaar in allerlei vormen, maten, hoogtes en kleuren. Als je op zoek bent is het fijn om te weten naar welk soort barkruk je op zoek bent. Zoek je een smalle barkruk of juist een barkruk met leuningen? De mogelijkheden zijn eindeloos. Houd echter wel rekening met de ruimte waarin de kruk komt te staan. Is dit een smalle ruimte? Kies dan voor een smalle barkruk met rechte poten. Anders blijft er namelijk (nog) minder ruimte over bij de bar.

Met of zonder rugleuning?

Een barkruk met rugleuning is vaak wat lomper dan eentje zonder leuning. Toch is de keuze met of zonder rugleuning vaak persoonlijk. Wat vind je het fijnst zitten? En wat vind je het mooiste staan binnen je interieur? Maak een keuze tussen de verschillende modellen. Heb je gekozen tussen met of zonder rugleuning? Dan is het aanbod vaak al een stuk overzichtelijker.

Zitkussen of niet?

Opnieuw een kwestie van smaak. Wil je een barkruk met of zonder zitkussen? Een zitkussen zorgt vaak voor meer comfort, echter is dat niet altijd het geval. Een goed voorgevormde kunststof zitting zit namelijk nog altijd beter dan een slecht ontworpen beklede zitting. Kunststof heeft een moderne uitstraling en is gemakkelijker schoon te houden. Kies dus wat het beste bij jou en in je interieur past.

Leave a comment