Je wilt je interieur opnieuw gaan inrichten of je gaat verhuizen en je moet nog een woonstijl bepalen. Waarom kies je dan niet voor een industriële woonstijl. Maar wat is dit en hoe kan ik mijn interieur volgens deze stijl inrichten? De antwoorden op deze vragen en enkele tips kan je lezen in dit artikel.

Wat is industrieel?

Wanneer we kijken waar de industriële stijl vandaan komt, dan komen we terecht in New York. Hier stonden veel industriële panden en fabrieken leeg. Deze werden in een korte periode omgetoverd tot appartementen zonder het industriële gevoel kwijt te raken. Hierdoor denkt men vaak dat deze woonstijl alleen gebruikt kan worden in panden met stalen frames of hoge ramen. Echter kan je in elk pand de industriële stijl gebruiken.

Welk meubilair heb ik nodig?

Wanneer je op zoek gaat naar meubels die perfect passen binnen de industriële stijl, ben je vooral op zoek naar een combinatie van metaal/staal, hout en leder. Zo past een cognac kleur leren bank in combinatie met een stalen stoel met leren zitvlak perfect binnen deze woonstijl. Plaats er een mooie eikenhouten tafel bij en je creëert direct een industrieel gevoel. Het voordeel van deze woonstijl is dat je bijvoorbeeld radiatoren niet hoeft te bedekken, dit versterkt de stijl alleen maar.

Het kleurgebruik

Als we gaan kijken naar het kleurgebruik binnen een industrieel interieur, zijn het vooral kleuren zoals grijs, bruin, donkerblauw en donkergroen die terug komen. De felle en drukke kleuren passen niet echt binnen een industrieel interieur. Vind jij de industriële stijl wel mooi maar gebruik jij liever wel drukke en felle kleuren, dan moet je deze vooral terug laten komen in de details.

Schilderij

Je interieur afmaken

Nu je de juiste meubels hebt en de goede kleur terug laat komen is het tijd om je interieur écht af te maken, dit doe je vooral door accessoires. Via accessoires kan je ook felle kleuren terug laten komen. Maar wat voor accessoires moet je dan gebruiken? Dit kan van alles zijn, zo kan je kiezen voor een mooi stad schilderij maar ook via een mooi kleed voor op de vloer. Ook kan je ervoor kiezen om iets persoonlijks in je interieur te plaatsen, dit maakt je interieur ook een beetje uniek.

Leave a comment