In vrijwel alle huizen in Nederland vinden we allerlei verschillende soorten verlichting. Zo is er niet alleen functionele en basisverlichting meer aanwezig, maar ook sfeerverlichting. Dit komt dan ook steeds meer terug in huizen. Daarbij komt dat er vandaag de dag de meest prachtige verlichting te koop is. Jij gebruikt jouw verlichting vast en zeker waarvoor deze bedoeld is. Maar de lampen moeten natuurlijk ook aansluiten bij de rest van jouw interieur. Ze mogen dus best een beetje opvallen. Wij geven je hier vijf tips om jouw verlichting mooi naar voren te laten komen.

1. Maak het niet te druk
Wanneer jij jouw verlichting mooi naar voren wilt laten komen, moet je zorgen dat het opvalt. Dit is niet het geval als het rond de lampen een drukte van belang is. Jouw lampen vallen dan in het niet, evenals de verlichting. Zonde natuurlijk. Zorg daarom voor een niet te drukke omgeving rond de verlichtingsbronnen. Dan vallen zij zeker op!

2. Plaats lampen op een opvallende plek
De meeste mensen plaatsen een staande lamp in een hoek. Dit is een logische plek, want zo staat de lamp niet in de weg. Bovendien krijg je er zo vaak voldoende licht van. Door verlichting weg te drukken in een hoekje, komt deze natuurlijk ook niet naar voren. Sterker nog, het valt veel mensen vaak niet eens meer op dat er een lamp staat. Wil jij dat jouw lampen goed naar voren komen? Kies dan eens voor een verrassende plek.

3. Kies voor een verrassend ontwerp
Wil jij een lamp mooi naar voren laten komen? Kies dan voor een verrassend ontwerp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een staande lamp met een lange, gebogen arm of een paar robuuste lampen aan het plafond. Dergelijke vormen vallen zeker op, waardoor de verlichting ook mooi naar voren komt.

4. Varieer met kleurgebruik
Sommige mensen hebben een vrij saaie woning wanneer we kijken naar het kleurgebruik. Dit kun je natuurlijk prima veranderen met kleurrijke verlichting. Jij kunt ervoor kiezen om een gekleurde lamp in de fitting te plaatsen. Het is echter ook mogelijk om een lamp in een kleurtje aan te schaffen. Heb jij net een nieuwe lamp gekocht? Dan kun je natuurlijk ook alleen die saaie, witte kap vervangen door een gekleurde.

5. Elektra bedrijf inschakelen
Ben jij niet bepaald creatief met verlichting? Dan weet je mogelijk niet hoe jij de verlichting in jouw huis mooi naar voren kunt laten komen. Doe in dat geval eens een beroep op een elektra bedrijf. Zij kunnen jou vast en zeker van een aantal nuttige tips voorzien. Bovendien kunnen zij de werkzaamheden ook nog eens voor jou uitvoeren. Je slaat dus twee vliegen in een klap!

Leave a comment