De woonkamer moet een ruimte zijn, waarin je even heerlijk tot rust moet kunnen komen na een lange werkdag. Om je woonkamer op een gezellige manier in te richten kun je voor verschillende accessoires kiezen. Een te groot aantal accessoires kan je woonkamer echter rommelig maken. In dit artikel vertellen we je in drie stappen, hoe je van een saaie of ongezellige woonkamer een sfeervolle ruimte maakt!

Tip: kijk ook eens op de blogs van bekende interieurstylisten. Vaak delen zij hier foto’s van de door hen ingerichte ruimtes. Zo doe je wellicht inspiratie op voor je eigen woonkamer.

Stap 1: zorg voor voldoende verlichting in huis

Het inrichten van je woonkamer begint met het bevestigen van de verlichting. De verlichting maakt dat je jezelf overdag goed kunt blijven concentreren en zorgt in de avonduren voor een gezellige sfeer. In het bijzonder wanneer je voor de sfeerverlichting van verlichtingsspecialist KOOT kiest. Binnen deze webwinkel vind je een groot aantal luxe lampen, die een eyecatcher in het interieur van je woonkamer kunnen vormen.

Stap 2: kies voor veel groen in de woonkamer

Naast voldoende verlichting, is ook voldoende groen erg belangrijk. Zorg daarom dat je op verschillende plekken plantjes plaatst. Dit kunnen kleine plantjes op de rand van je raamkozijn zijn, maar bijvoorbeeld ook grote kamerplanten. Het is afhankelijk van de beschikbare ruimte in de woonkamer, welke planten het meest geschikt zijn.

Stap 3: kleur je muren met behang of verf

Tot slot is het raadzaam om je saaie, vaak witte muren van een kleurtje te voorzien. Dit kun je doen door de muren te verven, of door hier behang op te plakken. Het fijne aan behang is dat je dit relatief eenvoudig kunt verwijderen. Zo kun je na een jaar voor een nieuwe kleur op de muren zorgen! Ook wordt het behang met verschillende patronen aangeboden.

Leave a comment