In een woonkamer treffen we vandaag de dag heel wat elektrische apparaten aan. Zo staat er in iedere woonkamer wel een televisie. Daarbij is er soms ook nog een geluidssysteem aanwezig. En zo zijn er nog heel wat elektrische apparaten. Hartstikke handig natuurlijk, want dit maakt het leven een stuk aangenamer. Al die elektrische apparaten in een woonkamer hebben echter ook een nadeel: de grote hoeveelheid kabels. Dit vormt voor veel mensen vaak een bron van ergernis. Logisch ook. Het is namelijk niet bepaald netjes wanneer er allemaal kabels zichtbaar zijn in jouw woonkamer. Vind jij deze kabels geen gezicht? Werk ze dan netjes weg!

De makkelijkste manier: kabelgoten
Met behulp van kabelgoten is het bijzonder makkelijk om de kabels in jouw woonkamer netjes weg te werken. Kabelgoten zijn tegenwoordig verkrijgbaar bij een groot aantal winkels. Het voordeel van deze goten is dat ze vaak voorzien zijn van een plakstrip. Hierdoor is het eenvoudig om ze op de muur, vloer of plinten te plakken. Nadeel van zo’n kabelgoot is wel dat je er vaak niet heel veel kabels in kwijt kunt. Wanneer jij veel kabels weg moet werken in jouw woonkamer, is dit misschien niet de meest ideale oplossing.

Verwerk kabels achter plinten
In de meeste woonkamers zijn rondom plinten aangebracht tegen de muur. Dit wordt gedaan om de vloer netjes af te werken. Deze plinten hebben bij veel mensen geen functie. Toch zijn ze ideaal om kabels achter weg te werken. Waarom? Omdat er tussen de plint en de muur meestal een holle ruimte zit. Probleem is alleen dat veel mensen hun plinten vaak eerder plaatsen dan elektrische apparaten. Ga jij plinten plaatsen? Bedenk dan eerst of je alvast wat kabels weg kunt werken achter de plinten. Het is vaak ook mogelijk om kabels van elektrische apparaten weg te werken onder je vloer.

Hulp inschakelen voor het wegwerken van kabels
Heb jij twee linkerhanden? Of lukt het je gewoonweg niet om de grote hoeveelheid kabels in jouw woonkamer weg te werken? Schakel dan gewoon hulp in. Zo kan een elektricien jou bijvoorbeeld prima van dienst zijn. Hij weet namelijk precies wat er komt kijken bij het wegwerken van kabels. Zo heeft hij bijvoorbeeld verschillende manieren om kabels weg te werken. Wil jij dat jouw kabels ook netjes weggewerkt worden? Dan doe je er helemaal goed aan een elektricien in te schakelen. Deze vakman gaat namelijk altijd uiterst nauwkeurig te werk. Zo weet jij zeker dat er straks geen enkele kabel in jouw woonkamer meer zichtbaar is!

Leave a comment