De dagen worden korter en duidelijk kouder. Het is tijd voor gezelligheid in huis met een warme kop chocolademelk en een goed boek. En waar kun je daar beter van genieten dan bij de kachel? Deze maakt van de winter een feest, met een heerlijke warmte en iets om uren naar te staren. En het hout dat om de zoveel tijd op het vuur moet worden gelegd kan ook een leuke toevoeging in de woonkamer zijn. Vooral als je een mooie opslag haardhout creëert. Zo geniet je van een mooi interieur en hoef je niet de kou in om er een extra blokje op te leggen. Hierbij een aantal leuke voorbeelden van het opslaan van hout in de woonkamer.

Een plateau naast de open haard

Door een plateau te maken naast de open haard, ontstaat er een lege ruimte onder. Hier kun je het hout in kwijt en het dient dus als mooie opslag haardhout. Als je een paar kussentjes of een deken op het plateau legt, creëer je een fijne zithoek.

Een verticale opslag haardhout

Twee verticale stalen of houten balken, ongeveer 50 cm van de muur gemonteerd, kunnen als een mooie opslag dienen. Het hout wordt er van de zijkant ingeschoven. Een simpele houtopslag en het oogt zeer strak en minimalistisch. Zeker als de balken van hetzelfde materiaal zijn als de kachel.

Veel ruimte met een open kast

Een open kast lijkt een beetje op een boekenkast, maar dan gevuld met hout. Je kunt hiervoor een al bestaande kast gebruiken of een kast op maat laten bouwen. Vooral in een lichte kleur wordt er een prachtig contrast met het hout gecreëerd, én je kunt er veel hout in kwijt.

Erg origineel: hout in de binnenwand 

Heb jij een wand in de (woon)kamer en geen plek om het hout op te slaan rondom de kachel? Het hout kun je ook opslaan in de tussenwand. Zodra je de buitenkanten van de wand iets verlengt ontstaan er een open ruimte tussen, waar je het hout in op kunt slaan. Een erg originele manier voor je houtopslag en het neemt weinig plek in.

Leave a comment