In de koude wintermaanden is het fijn om er toch lekker warm bij te zitten. Door te kiezen voor een straalkachel, heb je een extra kachel die je op elke gewenste plaats kunt neerzetten. Dit product staat helemaal los van de kachel of centrale verwarming in je woning, met als voordeel dat je deze twee los van elkaar kunt gebruiken. Welke voordelen levert een energiezuinige straalkachel nog meer?

Een blikvanger voor je interieur

Straalkachels zijn niet alleen functioneel, maar zien er ook nog eens erg fraai uit. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar, zodat er zeker iets te vinden is dat bij jouw inrichting past. Denk bijvoorbeeld aan de oplichtende gloeidraden of -elementen die er in de donkere dagen erg sfeervol uitzien. Ook qua behuizing kun je voor diverse stijlen kiezen, zodat de bijverwarming helemaal aansluit op jouw interieur.

De voordelen van een energiezuinige straalkachel

Een straalkachel is eenvoudig te verplaatsen en dient doorgaans als bijverwarming. Daardoor is dit apparaat ideaal om in te zetten in de ruimtes in huis die wat koeler zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de babykamer die in de winter toch net iets te koel is voor je kindje. Wanneer je kiest voor een kwalitatief goede, energiezuinige straalkachel, dan is er geen sprake van brandstofopslag en geen kans op het vrijkomen van schadelijke stoffen. Je zult eveneens direct na het inschakelen van de kachel de warmte kunnen voelen en er is, in tegenstelling tot sommige andere soorten kachels, geen verlaging van de luchtvochtigheid in het betreffende vertrek.

Zuinig in gebruik, dus lagere energiekosten

Naast de extra warmte die dit type bijverwarming levert, kun je ook nog eens flink besparen op je energierekening. Een energiezuinig exemplaar is uitermate zuinig in gebruik. In veel situaties zal je door de straalkachel slim te gebruiken, de energierekening kunnen drukken. Zo is het onnodig om je complete woning centraal te verwarmen als jij op zolder aan het werk bent. Geen verwarming in je badkamer? Dit is geen probleem. Je kunt je een straalkachel namelijk ook in de badkamer gebruiken, zodat je in de winter niet al klappertandend onder de douche hoeft uit te stappen. Een energiezuinige straalkachel geeft direct warmte en is daarmee ideaal om voor kortere periodes te gebruiken.

Leave a comment