Met een full HD beamer krijg je tegenwoordig dezelfde haarscherpe beeldkwaliteit als bij een full HD televisie. Je zou kunnen zeggen dat de beamer meer volwassen geworden is. Nog maar een paar jaar geleden werd een beamer een beetje gezien als een tweesnijdend zwaard. Je kreeg wel een enorm beeldoppervlak, maar van scherp beeld kon je niet spreken. Wat is er veranderd? En is de full HD beamer een geschikte vervanger van je tv?

De voordelen van een full HD beamer als home entertainment system

Met een goede full HD beamer wordt het kijken van films en het spelen van games een unieke ervaring. Met de enorme en haarscherpe projectie heb je het gevoel thuis in de bioscoop te zitten. En er zijn nog meer voordelen zoals:

  • Voor een groot scherm hoef je niet langer een hele muur in je huis te reserveren
  • Een beamer is klein van stuk en met een gewicht tussen de 2 en 4,5 kg neem je jouw entertainment overal mee naartoe
  • Een perfect zicht uit alle hoeken omdat het beeld rechtstreeks op de muur of een scherm wordt geprojecteerd. Je hebt daardoor veel minder lichtweerkaatsing
  • Nu is het nog een kwestie van de full HD beamer kiezen die het beste past bij jouw situatie.

Waar wil je de beamer voor gebruiken?

Om de beste beamer voor jouw situatie te kiezen is het eerst belangrijk om te denken waar je deze voor wilt gebruiken. In wat voor ruimte komt de beamer te staan? Bij een kleinere ruimte is een full HD beamer met een lichtopbrengst tot 3000 lumen meer dan voldoende. Wil je de beamer in een grotere ruimte, zoals een kantine gebruiken? Kies dan voor een beamer met een lichtopbrengst vanaf 3000 lumen. En wat ga je met je beamer doen? Af en toe een film kijken? Een potje gamen? Of wil je een beamer als volwaardige vervanger van je tv? Kies in het laatste geval altijd voor een LED beamer, die gaan namelijk veel langer mee.

Leave a comment