Bij het kiezen van de juiste wielen wordt er over het algemeen alleen op gelet dat er harde wielen op zachte vloeren worden gebruikt en zachte wielen op harde vloeren. Dit is echter niet altijd genoeg om de juiste wielen te kiezen voor het vervoeren van je meubels. In dit artikel worden er een aantal aandachtspunten besproken.

Welke wielen gebruik je om meubels te verhuizen?

Ga je binnenkort verhuizen dan is het altijd gemakkelijk om iets te hebben waar je de meubels me kunt verhuizen. Dit hoeft uiteraard niet alleen voor de verhuizing zelf te zijn, maar dat kan natuurlijk ook wanneer je gedurende het jaar graag je kamer er wat anders uit wilt laten zien. Dan is het altijd makkelijk om deze te verplaatsen met een zelfgemaakte meubelroller. Het is hierbij wel belangrijk dat je de juiste wielen gebruikt. Ze moeten namelijk de lading kunnen dragen. Elk type wiel heeft zijn eigen draagvermogen en op basis daarvan kun je de juiste wielen kiezen.

Op welke ondergrond moet je meubels verplaatsen?

De ondergrond waarop je meubels moet gaan verplaatsen is wel bepalend voor het type wiel dat gekozen gaat worden. Wielen hebben namelijk een bepaald draagvermogen. Het kan tijdens het verplaatsen altijd voorkomen dat meubels op een oneffen vloer verplaatst wordt. Het kan dan gebeuren dat op sommige moment de meubels op maar twee wielen worden gedragen in plaats van vier. Dan moeten die twee wielen wel de meubels kunnen dragen en niet door de meubelroller heen zakken.

Meubels een extra boost geven met vintage wielen

Ben je nog niet helemaal tevreden over het uiterlijk van je meubels? Het is mogelijk om deze een boost te geven door de juiste wielen te gebruiken. Door te kiezen voor vintage wielen kun je jouw meubels ook een echte vintage look geven. Dit kan gemakkelijk worden gedaan door het monteren van de vintage wielen onder de meubels. Deze wielen kun je vervolgens op de rem zetten zodat deze meubels gewoon op zijn plek blijven staan op het moment dat er iets of iemand tegenaan komt.

Leave a comment