Bij het ingaan van een nieuw jaar, bevinden we onszelf ook in de donkere wintermaanden. Het zijn de dagen van het jaar dat het belang van goede verlichting in ons huis direct duidelijk wordt. De juiste lampen op de juiste plekken zorgen ervoor dat het interieur van de woning het beste tot zijn recht komt. Voordat je echter deze elektricien inschakelt om elektriciteitsdraden naar nieuwe plekken aan te leggen, is het goed om eens te kijken naar de beste verlichting tips van 2019.

Zuinig met energie

In 2019 gaan we uiteraard door met zuinig met energie omgaan. De doelstelling om minder elektriciteit te gebruiken, en daarmee te zorgen voor een lagere energierekening en een beter milieu, blijft ook dit jaar nog van kracht. Wat voor soort verlichting je ook van plan bent om te gebruiken, kies voor energiezuinige LED- of spaarlampen om de lichtstralen in je huis te produceren.

Natuurlijke materialen

Wat betreft de stijl van de lampen die je gaat gebruiken is het aan te raden om te kiezen voor trends die ook voor het interieur gelden in 2019. Kies bijvoorbeeld voor lampen die van natuurlijke materialen zijn gemaakt. Denk bijvoorbeeld aan lampenkappen van hout of bamboe en laat deze materialen onbewerkt zodat ze zo natuurlijk mogelijk overkomen. Op deze manier zorg je ervoor dat de verlichting in huis mooi aansluit op de natuurlijke invloeden die in het interieur zijn verwerkt.

Industriële look

Sluiten natuurlijke materialen totaal niet aan op de stijl die jij graag in je interieur terug wilt zien? Dan kan je ook kiezen voor een meer industriële look. Dit is namelijk een interieurtrend die in 2019 ook nog altijd van kracht is. Heb jij in huis een industrieel interieur, dan is een goede tip om voor verlichting met een industriële look te kiezen die hier mooi op aansluit.

Leave a comment