Hoe je jouw radiator omtovert naar een prachtstuk

Een radiator is vaak een sta in de weg, na het lezen van deze blog wou je dat je nooit gekozen had voor een vloerverwarming. Stunning.

Radiator wegwerken tips - Woon blog - Ventrio

Ieder huis in Nederland barst van de radiatoren, gelukkig maar anders zat je er in de winter maar koud bij zo zonder verwarming. Radiatoren komen voor in veel verschillende maten en vormen. Een groot verschil in radiatoren merk je als je naar het bouwjaar van huizen gaat kijken.

Radiator wegwerken tips - Woon blog - Ventrio

Oudere huizen hebben bijvoorbeeld flinke lompe radiatoren in alle kamers. Dat kan soms een doorn in het oog zijn, maar geen paniek want je kunt heel eenvoudig een radiator wegwerken! En dat geldt niet alleen voor oudere huizen.

Radiator wegwerken tips - Woon blog - Ventrio

Een metalen jasje voor je radiator

Bij een ombouw om je radiator denk je misschien als eerst aan een houten kast rond je verwarming, maar als dat niet helemaal je ding is zijn er nog genoeg andere keuzes.

Radiator wegwerken tips - Woon blog - Ventrio

Bij veel bouwmarkten en speciaalzaken kun je terecht voor een metalen radiatorombouw. Deze schuif je om je radiator heen. Doordat de ombouw van metaal is gemaakt heb je geen warmteverlies want metaal kan prima warmte geleiden. Bij een metalen ombouw heb je ook de keuze om een extra filter in te bouwen tegen fijnstof. Ideaal als je een allergie hebt voor huisstofmijt en pollen bijvoorbeeld.

Radiator wegwerken tips - Woon blog - Ventrio

Knutselen met hout

De meest gebruikte manier om een radiator weg te werken is toch wel het plaatsen van een radiatorkast. Een radiatorkast is vrij simpel zelf te maken. Bij veel bouwmarkten kun je namelijk alle onderdelen vinden die je nodig hebt zoals de doorzichtige radiatorbekleding voor de voorkant.

 

Radiator wegwerken tips - Woon blog - Ventrio

Radiatoren hebben meestal standaard maten, maar mocht je radiator afwijken van de maten in de winkel, dan zagen ze altijd alles kosteloos voor je op maat. Wees eens creatief en maak van je radiatorkast meteen een extra grote vensterbank waar je knus op kan zitten.

Mocht het plaatsen van een ombouw niet binnen je budget of smaak passen, dan kun je altijd nog kiezen voor radiatorverf waarmee je een radiator een nieuwe kleur geeft.

Leave a comment