Raamdecoratie trends

Goede en mooie raamdecoratie in een woning is heel belangrijk. In een woonkamer is een raamdecoratie mede bepalend voor de sfeer. Een lichte kleur zorgt voor meer ruimte, terwijl een donkerdere kleur zorgt voor meer gezelligheid. De raamdecoratie moet worden afgestemd op de algehele inrichting van de woning. De laatste jaren zijn er heel wat veranderingen geweest voor wat betreft de inrichting en dus ook voor het gebruik van de raamdecoratie. Shutters en velours gordijnen zijn tegenwoordig hot.

Raamdecoratie tips - Woon Blog - Ventrio

De ontwikkeling

Er werden en worden al heel lang gordijnen toegepast om als raamdecoratie dienst te doen. Er zijn zeer veel verschillende soorten gordijnen waaruit een keus kan worden gemaakt.

Raamdecoratie tips - Woon Blog - Ventrio

Gordijnen

Voor de overgordijnen heb je effen soorten, maar ook bewerkte. Dat geldt ook voor de glasgordijnen. Omdat gordijnen een bepaalde warmte uitstralen, worden ze nog steeds vaak toegepast.

Raamdecoratie tips - Woon Blog - Ventrio

Jaloezieën van kunststof

Deze raamdecoratie wordt de laatste jaren niet vaak meer toegepast. Ze worden nog wel gebruikt, maar dan vooral in een badkamer. Ze kunnen goed tegen vocht en zijn ondoorzichtig.

Raamdecoratie tips - Woon Blog - Ventrio

Houten jaloezieën

Deze worden tegenwoordig vaak gebruikt bij moderne inrichtingen. De lamellen zijn veel breder dan die van kunststof jaloezieën. De houten jaloezieën geven aan de woonkamer een bepaalde warme, moderne uitstraling. De houtsoort is hierbij van invloed op de inrichting. Het maakt bij deze moderne raamdecoratie trends een groot verschil of je licht of donker hout gebruikt.

Raamdecoratie tips - Woon Blog - Ventrio

Duo rolgordijnen

Het zijn vooral deze duo rolgordijnen die je momenteel vaak in een huiskamer tegenkomt. In principe zijn het twee lagen stof die je onafhankelijk van elkaar kunt bedienen. De eerste laag is doorzichtig, terwijl de tweede laag ondoorzichtig is. Hierdoor kun je de huiskamer ’s avonds fijn privé maken.

Raamdecoratie tips - Woon Blog - Ventrio

Vouwgordijnen

Deze soort gordijnen kun je in een bepaalde hoogte verstellen. Wanneer je ze helemaal afsluit, bereik je daarmee een privésfeer. Wil je nog naar buiten kijken dan kun je hem tot een bepaalde hoogte laten zakken.

Raamdecoratie tips - Woon Blog - Ventrio

De raamdecoratie trends

Er zijn dus mogelijkheden genoeg om een mooie raamdecoratie te kiezen. Indien je niet goed weet wat bij je inrichting past, laat je dan vooraf goed voorlichten. Maak niet zomaar een keuze! Deze is namelijk van groot belang bij de meubels die je hebt. Nog een gouden tip: ga altijd voor raamdecoratie op maat.

Leave a comment