Je interieur kan al gauw druk worden in termen van kleur, maar ook door te veel stimulatie. Dit is niet per se negatief als je dat juist heel fijn vindt, maar als je liever een rustige sfeer en uitstraling in huis hebt zijn daar zeker tips voor! Van rustgevende schilderijen tot goede kleurencombinaties; in dit artikel lees je over inspiratie om de sfeer in huis in evenwicht te houden!

Vermijd te veel stimulatie voor een ontspannen sfeer

Decor items zijn leuk, en elke keer als je naar de Ikea gaat neem je vaak wel een nieuw plantje of leuk hebbedingetje mee wat ergens op tafel of kast geplaatst kan worden. Te veel decor items kunnen echter voor een drukke sfeer zorgen en maakt het moeilijk om lekker op de bank te kunnen relaxen. Plaats daarom niet te veel spullen overal neer alleen omdat ze er leuk uitzien, zo behoud je een ontspannen sfeer met niet te veel stimulatie!

Levendige kleurencombinaties die toch de rust behouden

De truc is om in een interieur wel met toegevoegde kleuren te werken, maar niet te veel verschillende. Wat je kunt doen is bijvoorbeeld naast een witte basiskleur een groene kleur toe te voegen. Groen is een mooi voorbeeld omdat de eigenschappen van de kleur ontspannend en rustgevend zijn. Deze kun je dan in verschillende tinten toevoegen aan je interieur zodat er wel afwisseling is.

Rustgevende woonaccessoires

Te veel items in je huis geven misschien te veel stimulatie, maar de verschillende woonaccessoires die je dan aan je interieur toevoegt kunnen zeker een rustgevende sfeer geven. Denk bijvoorbeeld aan een wierookstokjes houder of geurkaarsen om een aangename geur in de kamer te krijgen. Of een mooi boeddha schilderij om je elke dag door te laten inspireren en harmonie bij jou thuis te creëren!

Hopelijk hebben de tips in dit artikel je geïnspireerd om een fijne sfeer in je interieur te creëren en kun jij dadelijk relaxen op de bank met een goed gevoel!

Leave a comment