Het kopen van een matras is iets waarbij het belangrijk is om de juiste keuzes te maken. Een matras koop je voor de komende tientallen jaren. Daarom is het belangrijk om bij de aanschaf te letten op een aantal belangrijke punten. Een nieuw matras is een investering in je lichaam, daarom geven wij 5 tips bij het (online) kopen van een matras.

1. Duur matras is niet altijd beter

Het is bewezen dat goedkoop niet altijd duurkoop is, ook niet bij matrassen. De Consumentenbond heeft onlangs bewezen dat duurder niet altijd beter is. Ga daarom op zoek naar reviews en ervaringen bij matrassen die je tegenkomt. Ook de goedkopere opties hebben soms uitstekende reviews, waarom zou je dan kiezen voor een duurder matras waarbij je wellicht betaald voor het merk?[/vc_column_text]

[/vc_column][/vc_row]

2. Rugklachten? Een hard matras is niet nodig

Veel mensen denken dat een hard matras het beste is als je op zoek bent naar een matras als rugpatiënt. Echter is biedt een hard matras niet altijd de beste ondersteuning voor je rug. Van nature heeft je rug een kromming, die een hard matras niet ondersteunt, wat ervoor zorgt dat je sneller gaat woelen en draaien door rugklachten.

3. Inruilgarantie

Bij het kiezen van een matras is het belangrijk om te kijken naar de inruilgarantie. Bevalt het matras niet? Dan mag je hem nog retourneren. Het slapen op het nieuwe matras geeft je meteen duidelijkheid over of dit fijn slaapt of niet. Is dit niet het geval? Dan breng je hem liever terug naar de beddenzaak dan dat je een miskoop hebt gedaan. Kijk daarom altijd of het matras inruilgarantie heeft.

Extra tip. Zoek naar korting

Op het moment dat je naar een beddenzaak gaat voor het kopen van een nieuw matras kan je per ongeluk tegen een korting aanlopen. Maar online zijn er veel meer mogelijkheden om korting op je matras te krijgen. Er zijn vele kortingscodes te vinden voor beddenzaken. Zo ook voor Emma matras op Bespaardeals. (via deze link) Zo profiteer je al snel van 10% korting op het complete orderbedrag.

Leave a comment