Nog even en we beginnen aan het nieuwe jaar. En dat houdt in dat er ook weer een aantal nieuwe trends aan zitten te komen op het gebied van interieur. Echter zal er het komende jaar niet heel veel veranderen als je kijkt naar wat er nu al terug te zien is in veel interieurs. Zo is en blijft de industriële look helemaal hot. Maar welke vloer gebruik je voor deze look? En wat kunnen we komend jaar allemaal verwachten? Wij zetten het voor je op een rijtje.

De veelzijdigheid van pvc

Een aantal jaren terug waren vloeren van massief hout en laminaat ontzettend populair. Komend jaar wordt dat iets anders. Want deze look kan je ook laten aanbrengen in je interieur door middel van een vloer van pvc. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het ontzettend veelzijdig is. Zo kan het materiaal tijdens de productie voorzien worden van een opdruk van hout (of een andere patroon of kleur natuurlijk), maar je hoeft niet veel moeite te doen om je vloer mooi te houden. Pvc is namelijk onderhoudsarm, slijtvast en vochtbestendig. Daarom wordt dit materiaal ook vaak gebruikt als trapbekleding. Daarnaast is pvc ook nog eens zeer voordelig vergeleken met andere vloeren.

De industriële look blijft

Afgelopen jaar was de industriële look een ware trend. En dat blijft ook wel even zo. Deze look is gebaseerd op die van een fabriek. Meubels van hout en accessoires van bijvoorbeeld ijzer passen hier dan ook perfect bij. De vloer die bij de industriële look hoort, is de gietvloer. Deze is verkrijgbaar in verschillende kleuren en varianten. Het grote voordeel is dat deze vloer naadloos is (dus makkelijk schoon te houden) en een zeer lange levensduur heeft. Wil je meer weten over een gietvloer aanleggen? Neem dan contact op met de specialist.

Vloeren met patronen

Welk materiaal je ook kiest, vaak is het tijdens de productie te bewerken zodat jij een vloer op maat krijgt. En daar gaan veel mensen komend jaar gebruik van maken, want vloeren ook vloeren met patronen zijn hot. Denk hierbij aan blokjes, visgraten, afwisseling van mat en glanzend of een mix van koele en warme tinten. Wat jouw persoonlijke smaak ook is, voor elke vloer is er wel een passend patroon te vinden.  

Leave a comment