De winter is een maand die in teken staat van gezelligheid. Straten zijn verlicht en veel mensen komen bij gezellig elkaar. In de winter vier je natuurlijk ook Kerst en oud en nieuw. Maar terwijl alle straatjes en steden er zo leuk uit zien, ziet jouw woonkamer er nog steeds hetzelfde uit. Hoe haal je die gezellige, fijne wintersfeer naar binnen?

Kerstboom

Bij sommige mensen staat hij al in november en gaat hij pas weg in februari, anderen zetten hem helemaal niet neer: de kerstboom. Toch zorgt een kerstboom in de woonkamer (of waar je ook maar wilt) voor een hele fijn en knusse sfeer. De lampjes en slingers stralen gezelligheid uit. Ook als je Kerstmis niet viert kun je gewoon een kerstboom neerzetten. En het is ook acceptabel als je hem niet direct na Kerst weghaalt!

Open haard

In veel huizen staat wel een open haard of houtkachel. Het kan echter zo zijn dat je die niet vaak aansteekt. Kies er dan een keer voor om hem wel te laten branden. Er is niet veel wat zorgt voor een gezelligere sfeer dan dat. Mooi meegenomen is dat het je uiteraard ook lekker warm houdt. Haal dus genoeg brandhout of haardhout in huis en steek de kachel lekker aan.

Lampjes

Nu de lampjes in de kerstboom branden is het tijd om lampjes aan de muren te hangen! Vooral in bijvoorbeeld je slaapkamer staan witte lampjes aan de muur erg gezellig. Je kan ze ook bijvoorbeeld om de leuning van de trap wikkelen of rond het gat van de deur. Of wat dacht je ervan om ze langs het hoofdbord van je bed te hangen? Dit is bovendien ook niet direct Kerst gerelateerd, dus je kan ze met een gerust hart de hele winter laten hangen.

Warme kleuren en accessoires

Iets wat echt bij de winter hoort, zijn warme en knusse kleuren. Vervang je accessoires met simpele, koele kleuren dus met bijvoorbeeld kussentjes en schilderijen in warme kleuren. Ook kaarsen zorgen ervoor dat een kamer er gezelliger en knusser uitziet. Leg bijvoorbeeld een rood/oranje kussentje op de bank en een warm wollen dekentje.

Leave a comment