Hoe voorkom je nou dat je super gestrest je verhuizing ingaat? Door natuurlijk goed te plannen. Het lijkt zo simpel, maar er zijn altijd dingen die je over het hoofd kunt zien. Er zullen altijd kleine dingen zijn die je over het hoofd kan zien, dit maakt op zich niet zoveel uit als de verhuizing in grote lijnen maar goed geregeld is. Eén van de dingen waar je bijvoorbeeld over na moet denken is of je alle spullen in je eigen auto gaat vervoeren of is een busje huren misschien verstandiger? Wanneer je dit drie stappenplan volgt, zal je de verhuizing in grote lijnen in alle rust doorkomen.

# 1: Keep it or leave it?

De eerste stap die je het beste kan nemen, is het ordenen van je eigen spullen. Wanneer je dit ruim van te voren doet, zul je zien dat dit later in het stappenplan zeer te pas komt. Daarbij heb je alvast je spullen ingepakt en hoef je daar niet meer aan te denken. Dat is altijd mooi meegenomen toch? Tijdens het ordenen en inpakken moet je goed nadenken welke spullen je echt wil houden en welke eventueel vervangbaar zijn. De spullen die je vervangt, kun je dan meteen naar de kringloop brengen of misschien zelfs nog verkopen op marktplaats.

# 2: Aanschaffen

Dit brengt ons bij de tweede stap, namelijk het aanschaffen van nieuwe spullen. Na je eventuele extra verdiensten op marktplaats wordt het tijd om te denken hoe je de oude spullen gaat vervangen. Het is sterk aan te raden om ook dit goed te plannen. Hoewel een spontaan dagje shoppen leuker is, zou je nu beter van te voren de catalogussen van je favoriete winkels door kunnen pluizen. Knip eventueel de spullen uit die je graag zou willen aanschaffen en werk tijdens het shoppen je lijstje langzaam af. Er is dan alsnog mogelijkheid om spontaan wat extra spullen erbij te kopen, maar de hoofdspullen kun je beter vanuit thuis op de bank uitzoeken. Dit is voor het besluit van stap drie veel voordeliger.

# 3: Eigen auto of huren?

Wanneer je van te voren weet welke spullen je aan gaat schaffen, is het makkelijker in te schatten of je nou alles in je eigen auto kan verhuren of misschien een bus moet huren. Indien je van plan bent om naast de hoofdzaken ook veel spontane dingen te kopen, is het aan te raden om een busje te huren. Zo weet je tenminste zeker dat de hoofdspullen plus de extra spullen in de wagen zullen passen en rechtstreeks naar je nieuwe huis vervoert kunnen worden. Mochten de van te voren uitgezochte spullen nou makkelijk in je auto passen? Dan kun je ook een auto huren die over net iets meer ruimte beschikt dan je eigen auto. Zo is er altijd nog een beetje extra ruimte, mocht je toch tegen andere leuke dingen aanlopen.

Samenvattend, zul je aan de hand van deze drie stappen zeer relaxed de verhuizing door komen. Er zullen altijd wat obstakels blijven tijdens het verhuizen, maar het geeft je in ieder geval wat rust wanneer je dit ruim van te voren plant.

Leave a comment