De badkamer moderniseren: een goed idee

badkamer

Veel mensen hebben vroeger of later in hun leven plannen om de badkamer in hun huis eens onder handen te nemen. Een verouderde badkamer is niet alleen onhygiënisch, maar oogt ook ouderwets. En vaak kun je het opfleuren en moderniseren van de badkamer mooi combineren met een vergroting van de oppervlakte. Dat is met name handig als de kinderen wat groter worden, in de puberteit raken en meer gebruik willen maken van de badruimte. Een moderne badkamer verhoogt het comfort aanzienlijk: douchen en baden wordt er een stuk aangenamer door. En verder wordt jouw woning met een vernieuwde badkamer alleen maar meer waard. Een vernieuwde badkamer heeft dan ook veel voordelen. Maar hoe pak je de verbouwing van een badkamer slim aan, zodat deze er moderner en strakker uit komt te zien? Met de drie tips hieronder tover je jouw badruimte snel om tot een comfortabele plek die er eigentijds uitziet.

1. Plaats een nieuw plafond in de badkamer

Een nieuw plafond in de badkamer doet wonderen voor de uitstraling van de sanitaire ruimte. Vanwege het risico op vocht en schimmel op het plafond is de eerste prioriteit om te kiezen voor een vochtbestendig plafond. Naast het voorkomen van vocht en schimmel op het plafond wil je natuurlijk een plafond dat stijlvol is en een fraai ontwerp heeft. Je hebt geluk, want op dit gebied is de keuze groot. Of je nu van een klassieke, nostalgische, eigentijdse of hypermoderne uitvoering houdt: elk type plafond is beschikbaar. Kies daarbij voor een goede verlichting die de stijl van de badkamer onderstreept. Zo kun je met subtiele rode led-lampen de romantische en intieme sfeer versterken, terwijl blauwe lampjes een strakke, moderne en vertrouwde omgeving creëren. De variatiemogelijkheden op dit gebied zijn eindeloos, dus kijk goed rond voordat je een beslissing neemt.

2. Vernieuw de douchecabine en/of tegels

Een mooie make-over bereik je ook door de tegels in de badkamer te vervangen voor frisse tegels met een leuk motief of in bijzondere kleuren. Op dit gebied kun je compleet gaan voor een eigen stijl, want ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Wanneer je ook de douchecabine vervangt voor een moderne instapdouche, bijvoorbeeld in combinatie met een comfortabele regendouche, herken je jouw badkamer niet meer terug.

3. Plaats een of meer nieuwe badmeubels

badDe badmeubels die in jouw badkamer staan bepalen voor een belangrijk deel de sfeer en uitstraling. Met name oudere badmeubels die uit de tijd zijn, kunnen een badkamer er heel ouderwets uit laten zien. Door het simpelweg vervangen van de wastafels of wandkast in de badkamer, fleurt de sanitaire ruimte enorm op. En creëer je snel een modern ogende badruimte waar het heerlijk douchen en/of baden is. Probeer het eens uit en verbaas je over het verschil in beleving!

Leave a comment