De zomer breekt aan, wat betekent dat de dagen langer worden en de temperaturen stijgen. Ofwel: we kunnen eindelijk weer heerlijk in de tuin zitten en genieten van het zomerse weer. Nu de zomer in aantocht is, zijn we uiteraard benieuwd wat de nieuwe trends zijn en hoe we de tuin het beste in kunnen richten. In dit artikel geven we je daarom een aantal tips met hoe je je tuin het meest trendgericht kunt stylen!

De duurzame tuin

Een trend die al langere tijd speelt, maar nog steeds op de voorgrond speelt is de duurzame tuin. Dit is een tuin die staat voor een goed milieu en zorgt voor het klimaat. Denk hierbij aan houten meubelen in plaats van plastic en zorg voor een ecologie in je tuin. Waar je op kan letten bij het creëren van een duurzame tuin is het aanschaffen van inheemse planten, zorg voor een goede bodem, maak diervriendelijke omgeving, verminder het afval en verspil geen water. Voor dit laatste is het verstandig om in plaats van met de gieter over de planten te gaan, een systeem te ontwikkelen waarbij de planten geleidelijk aan water krijgen.

De veranda

Deze trend is komen overwaaien uit Amerika: het hebben van een veranda. Een veranda kan je laten bouwen aan je huis. Het is gewoonlijk om de veranda voor het huis te plaatsen, maar als je aan een weg woont, is het aan te raden om de veranda achter je huis te laten bouwen. Hierdoor heb je een terras aan je huis zitten, maar zorg je wel voor privacy. Een veranda is een verlengstuk van je huis en brengt veel voordelen met zich mee. Zo kun je in de winter heerlijk buiten zitten als je het voorziet van buitenwanden. Maar ook in de zomer komt de veranda te pas, want bij regen, zit je met een veranda droog. Kijk hier voor meer informatie over een veranda.

>Groener dan groen

Tot slot zien we steeds meer dat de tuinen groener dan groen worden. Voor deze trend zul je mooie groene planten moeten plaatsen en gebruik moeten maken van bomen en struiken. De kleurrijke bloemen staan hierbij wat minder op de voorgrond. De trend is gerelateerd aan de botanische tuin, waarbij vooral de focus ligt op de kleur groen.

 

Leave a comment