Trend alert: sierlijsten, ornamenten en plafondlijsten

Als er tegenwoordig iets niet mag ontbreken in een unieke woonstijl, zijn het wel opvallende accessoires en lijsten. Zeker nu er steeds meer woonstijlen met elkaar gecombineerd worden, kun je goed uitpakken met accessoires. Je kunt jouw creativiteit dan ook de vrije loop laten gaan. In deze blog vertellen wij je alles wat je moet weten over dé trend van dit moment: sierlijsten, ornamenten en plafondlijsten!

Geef je plafond of muur een unieke uitstraling

Sierlijsten, ornamenten en plafondlijsten zorgen ervoor dat een ruimte een unieke uitstraling krijgt. Veel interieurliefhebbers zien dit tegenwoordig dan ook als decoratie voor hun woning, terwijl dit vroeger ook echt behoorde tot de constructie van een huis. Sierlijsten, sierplinten, plafondlijsten en kaderlijsten brengen dan ook niet alleen warmte en sfeer met zich mee, je kunt zelfs een bepaalde ruimte optisch groter laten lijken. En daar heb je niet eens een hele verbouwing voor nodig. Hoe fijn is dat? Sierlijsten, ornamenten en plafondlijsten brengen dan ook meer voordelen met zich mee dan je in de eerste instantie misschien denkt. Wat ons betreft terecht dé trend van dit moment!

Terug in de tijd

Wie denkt aan een typisch appartement in Parijs, denkt aan prachtige Victoriaanse gebouwen met krullerige sierlijsten en balkons. Het is dan ook niet geheel zonder reden dat sierlijsten, sierplinten, plafondlijsten en wandlijsten op dit moment ontzettend populair zijn. Het aanbrengen van sierlijsten, ornamenten en plafondlijsten wordt namelijk al eeuwenlang gedaan. De Grieken en Romeinen waren ons voor en maakten de mooiste creaties. Denk jij ook aan oude statige huizen of een chic kasteel bij het zien van bijvoorbeeld kaderlijsten of sierplinten? Dat komt door de nostalgie die deze trend met zich meebrengt.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Interieur blog

Gerelateerde blogs

De badkamertrends van nu

Benieuwd naar de badkamertrends van 2022? Goed nieuws! Van de populairste badkamer kleuren tot de mooiste tegels, wij hebben de badkamertrends van nu voor je

Marmer tegels

Als er tegenwoordig iets veel gekozen wordt in de badkamer, is het wel een marmer badkamer tegel. Niet geheel zonde reden natuurlijk, want deze tegels