Gaat u binnenkort verhuizen naar Den Haag of een andere grote stad? De meeste woningen in de binnenstad van Rotterdam of andere grote steden zijn een stukje kleiner dan wanneer u in een buitenwijk woont. Aangezien de ruimte wat kleiner is, moet er goed omgegaan worden met de ruimte die u wel beschikt. Door de woning zo efficiënt mogelijk in te richten, past er meer in dan u in het eerste geval zou verwachten. Het is niet per se noodzakelijk dat u hiervoor een binnenhuisarchitect inschakelt, dit bespaart u een hoop geld. In deze blog leest u een aantal tips om uw huis efficiënt in te richten.

Uw spullen uitzoeken voor de nieuwe woning

Het is allereerst belangrijk om uw oude spullen te verhuizen naar de nieuwe locatie. Van te voren is het handig om goed te kijken welke spullen u mee wilt nemen en welke juist niet. Hierbij is ruimte een belangrijk punt om rekening mee te houden. Misschien moet u hier al afscheid nemen van spullen die u niet nodig heeft in uw nieuwe woning. Dit zal al een hoop ruimte schelen in uw nieuwe woning.

Alle spullen verhuizen naar uw nieuwe woning

Wanneer u uw spullen uitgezocht heeft, is het tijd om deze te verhuizen naar uw nieuwe woning in de binnenstad. Dit kunt u natuurlijk zelf doen met wat hulp van een paar vrienden, maar nog veel makkelijker is het om dat te laten doen door een verhuisbedrijf. Op deze manier bent u verzekerd van specialistische hulp. Zeker wanneer u in een hoger gelegen appartement gaat wonen kan een verhuisbedrijf u goed helpen om uw spullen op de gewenste verdieping te brengen.

Creëer zelf ruimte

Omdat uw woning klein is, hoeft het nog niet zo te voelen. Er zijn verschillende visuele handigheidjes die ervoor zorgen dat uw woning groter lijkt dan het eigenlijk is. Ten eerste zorgen lichte kleuren voor meer ruimte. Dus het is belangrijk om het juiste kleurenpalet te kiezen bij het inrichten van uw huis. Denk hierbij aan kleuren voor het plafond, vloer en de muren. Daarnaast creëert u ook ruimte door te werken met een ‘roomdivider’. Hiermee kunt u verschillende delen van uw kamer afscheiden, bijvoorbeeld het zitgedeelte en het eetgedeelte. Dit hoeft niet per se door middel van een wand, maar kan ook door de bank op een tactische manier neer te zetten of een paar planten.

Benut alle ruimte met multifunctionele meubelstukken

Tegenwoordig zijn er ook heel veel meubels die meerdere functies hebben en dus ruimte besparen. Dit is natuurlijk ideaal voor uw woning in de binnenstad. Hierbij moet u denken aan een slaapbank, in plaats van een hele aparte logeerkamer. Ook zijn er tegenwoordig mooie bankjes met opbergruimte en tafels met uitschuifblad. Daarnaast kunt u met opbergruimte ook de hoogte ingaan. Bijvoorbeeld met een hoge kast die dan ook erg smal is, op deze manier benut u echt alle ruimte van het huis. Als u binnenkort gaat verhuizen en dan ook nog een kleinere woning is het verstandig om goed te kijken naar de beschikbare ruimte.

Leave a comment