Verhuizen is vaak een tijdrovende, moeizame en stressvolle bezigheid. Graag wil je het zo snel en praktisch mogelijk uitvoeren, in alle rust. Ben je redelijk vaak verhuisd dan moet dit niet moeilijk meer zijn, maar vaak zijn er bijvoorbeeld studenten die niet weten waar ze moeten beginnen. De verhuizing kan je zelf doen of uitbesteden. In de meeste gevallen is uitbesteden het meest efficiënt en ook het voordeligst. Je kan een expert vragen om vrijblijvend advies.

Maak een plan

Een goede voorbereiding is essentieel om het verhuizen vlot te laten verlopen. Begin dus op tijd. Wie en hoeveel mensen komen je helpen? Zorg dat er niet te veel mensen zijn, anders wordt er chaos veroorzaakt. Vergeet ook niet om op tijd vervoer te regelen. Bel alvast wat rond om te oriënteren. Wat is het plan van de gang van zaken? Hoelang heb je nodig? Hier kan je hulp bij vragen. Meerdere mensen die nadenken, betekent meer ideeën en dat er meer rekening gehouden wordt met verschillende aspecten.

Je moet niet alleen mensen regelen om in te pakken en te verhuizen, maar ook om heen en weer te rijden en mensen om te poetsen en op te ruimen na het verhuizen. Een verhuisbedrijf Amsterdam regelt dit allemaal op maat voor je tegen scherpe prijzen. Daarnaast bespaart het tijd en dus ook geld.

Checklist

Hieronder staat een snelle handleiding met tips voor een snelle en efficiënte verhuizing.

  •       Beoordeel wat wel of niet door de deur past. Als je hier achteraf achter komt is het erg frustrerend.
  •       Zorg voor sterke verhuisdozen. Deze kan je halen bij alle verhuisfirma’s. Kies dozen van goede kwaliteit, want je wilt overigens dat je spullen veilig en intact blijven totdat ze aan zijn gekomen.
  •       Maak de dozen niet te zwaar, maar verdeel zware en lichte spullen van onderen naar boven.
  •       Met inpakken is het verstandig om ruim van tevoren te beginnen. Probeer belangrijke spullen, dure spullen en spullen die je niet snel/dagelijks nodig hebt alvast in te pakken. Dan hoeven de verhuizers dit niet te doen. Dagelijkse bruikbare spullen kan je zelf inpakken of in laten pakken door de verhuizers op het laatste moment.
  •       Stop alle spullen bij elkaar die bij elkaar horen. Van tevoren sorteren werkt erg voordelig.
  •       Vergeet je niet de dozen met stickers te beplakken met de bijbehorende kamers! Dit is heel efficiënt voor het uitpakken en voor de verhuizers, zodat ze weten waar ze de dozen kunnen neer zetten.
  •       Hou je nieuwe huis schoon, het is het makkelijkste om op de moeilijke plekken te komen voordat je alles in gaat laden.
  •       Bescherm de vloer, je wilt geen beschadigingen op je nieuwe vloer.
  •       Amsterdam heeft veel bruggetjes en smalle straatjes. Dat is heel mooi om te zien, maar zorgt ook voor veel drukte, oftewel verkeer. Schakel een ervaren verhuisbedrijf in die Amsterdam op zijn duimpje kent. Dan zal de rit meevallen.

Door deze tips te volgen verhuis je zo snel en goedkoop mogelijk naar Amsterdam!

Leave a comment