De meeste Nederlanders maken in de wintermaanden dankbaar gebruik van hun cv-ketel. Niet gek ook, want dit apparaat zorgt ervoor dat jij jouw woning kunt verwarmen. Zeker op koude dagen is dit ideaal. In de zomermaanden wordt een cv-ketel echter een stuk minder vaak gebruikt. Wanneer het lange tijd warm is, kan het zelfs zijn dat het apparaat vrijwel niet gebruikt wordt. Dit scheelt natuurlijk aanzienlijk in de kosten. Wat veel mensen echter niet weten, is dat dit ook problemen met zich mee kan brengen. Om dit te voorkomen, doe je er goed aan jouw cv-ketel na een lange zomer te laten controleren.

Waarom cv-ketel laten controleren?
Is de zomer voorbij? Dan ga jij langzaam maar zeker steeds vaker gebruikmaken van jouw cv-ketel. Zo wordt er misschien alweer mondjesmaat gestookt op de eerste koude herfstdagen. Althans, wanneer de ketel nog gewoon werkt. Om hier zeker van te zijn, is het belangrijk het apparaat aan het einde van de zomer te laten controleren. Dit is zeker het geval na een lange, hete zomer. Het apparaat heeft dan een hele periode niet of nauwelijks gedraaid. Hierdoor ontstaat er vaak makkelijk een storing. En bij een storing werk jouw cv-ketel niet meer. In dat geval kun je bijvoorbeeld jouw huis niet meer verwarmen. Om dit te voorkomen laat jij regelmatig jouw cv-ketel controleren.

Zelf cv-ketel controleren
Er zijn maar weinig Nederlanders die hun cv-ketel aan het einde van een lange zomer laten controleren. Vaak wordt hier niet eens aan gedacht. En wanneer er al aan gedacht wordt, wordt vaak niet de moeite genomen een loodgieter in te schakelen. Nee, veel mensen werpen zelf een blik op hun ketel. Dit kan natuurlijk, maar is absoluut geen aanrader. Blijf vooral van jouw ketel af, zeker wanneer jij hier geen ervaring mee hebt. Ga je er toch zelf aan sleutelen? Dan is de kans groot dat het probleem alleen maar erger wordt. In het ergste geval sneuvelt de ketel en is deze niet meer te repareren. Kies daarom eieren voor jouw geld en schakel een loodgieter in.

Laat controle uitvoeren
Voor de controle van jouw cv-ketel doe je een beroep op een loodgieter. Hij weet namelijk precies waar hij op moet letten. Ook valt het hem direct op wanneer de ketel gebreken vertoont. Door een loodgieter naar jouw ketel te laten kijken, voorkom jij na de zomer problemen. Het kost je weliswaar geld, maar kan je ook een hoop kosten besparen. Wanneer je besluit niets te doen, wordt het probleem alleen maar erger. En dan loopt de rekening natuurlijk ook alleen nog maar verder op.

Leave a comment