Je kelder ombouwen tot leefruimte

Wil je de kelder ombouwen naar een kwalitatief goede leefruimte? Je kunt in een bestaande kelder op relatief eenvoudige wijze een extra slaapkamer maken.

De extra ruimte kun je natuurlijk ook gebruiken voor andere doeleinden, zoals een wellness, mancafe, thuisbioscoop, fitnesruimte of wat er in past. We hebben 4 tips voor je op een rij gezet om je kelder naar wens te maken.

Houd de kelder ongediertevrij

Als een kelder is gebruik voor de opslag van eten en drinken, dan is de kans dat er ongedierte langskomt zeer groot. Zorg er daarom voor dat eventuele voeding en drankverpakkingen in de kelder luchtdicht verpakt zijn, of weggestopt zijn in een (koel)kast.

Heb je al bijvoorbeeld last van muizen? Vraag dan een professional om de muizen te bestrijden en dicht eventuele gaten in muren of kozijnen.

Maak de kelder warme en droog

Een koele vochtige kelder is een broeiplek voor schimmels en ongedierte. Het is daarom van belang dat je om een kelderafdichting te regelen voor een 100% waterdichte kelder. Hiermee blijft de kelder op een aangename temperatuur en heb je geen last meer van optrekkend vocht of regenwater in de kelder.

Zorg voor voldoende licht

Afhankelijk van waarvoor je de ruimte wilt gebruiken, heb je een bepaalde hoeveelheid licht nodig. Je zorgt voor extra licht door middel van ramen en/of lampen. Niet iedere kelder is geschikt om ramen in te plaatsen. Bedenk je daarom van te voren of je gewenste activiteiten mogelijk zijn in deze ruimte.

Richt je kelder naar wens in

Richt de tot slot kelder in met spullen die je hier wilt gebruiken. Ga je voor een wellness, dan kan het nodig zijn water- en afvoerleidingen te plaatsen of te verleggen. Houd ook rekening met het aantal mensen dat van de kelder gebruik maakt.

Leave a comment