Heb je een kantoorbaan, dan zit je waarschijnlijk de hele dag met collega’s op kantoor. De ene collega zal georganiseerder werken dan de ander en ook betreffende schoonmaak en hygiëne kunnen de meningen verschillen. Waar alle collega’s het wel over eens zijn is dat een schoon en opgeruimd kantoor je kan helpen om beter te werken. Omdat je overdag druk bent met je werkzaamheden wordt de kantoorschoonmaak meestal uitbesteed aan een schoonmaakbedrijf. Kantoorschoonmaak is erg belangrijk voor je werkzaamheden, maar ook andere zaken.

Het ziekteverzuim

Vaak komt het voor dat collega’s ziekelijk of verkouden zijn, maar toch komen werken. Hierdoor kunnen bacteriën en ziektekiemen verspreid worden en lopen ook andere collega’s de kans om ziek te worden. Met een goede kantoorschoonmaak worden ziektekiemen verwijderd en lopen collega’s geen kans meer om aangestoken te worden. Hierdoor stijgt het ziekteverzuim niet verder. Immers hoe hoger het ziekteverzuim hoe meer geld dit kost als werkzaamheden stil blijven liggen. Een schoon kantoor helpt dus om het ziekteverzuim te laten dalen.

Bevordering van productiviteit en creativiteit

Een goede kantoorschoonmaak bevorderd ook de productiviteit en de creativiteit van de werknemers. Hierbij spelen ook de medewerkers zelf een rol. Als bureaus vol liggen met allerlei papierwerk, dan is het soms lastig om je goed te concentreren en word je eerder afgeleid. Het is daarom belangrijk om voortdurend je bureau netjes te hebben zodat je altijd met een frisse blik aan de slag kunt gaan. Als je niet meer afgeleid wordt door rotzooi op je bureau, kun je je creativiteit beter ontwikkelen en kun je ook beter presteren. Ook nodigt een schoon kantoor uit tot meer en betere sociale contacten tussen de werknemers en dit komt de productiviteit en werksfeer ten goede.

Leave a comment