Na een lange werkdag kan het voorkomen dat je agenda nog vol zit met afspraken in de avond. Je moet bijvoorbeeld naar de sportschool, je hebt een verjaardag of het is tijd voor date night met je partner. Dan is het niet heel erg handig als je ook nog heel lang in de keuken moet staan om het avondeten klaar te maken. Daarom is het verstandig om het koken efficiënt aan te pakken. En deze elektrische apparaten in de keuken kunnen je helpen om tijd te besparen, maar alsnog een heerlijk maaltijd op tafel te zetten.

Alles in één pan

Houd je er niet zo van om in verschillende pannen te moeten roeren tijdens het koken? En duurt wachten bij het gasstel totdat het eten klaar is voor jou altijd iets te lang? Dan is een slowcooker helemaal geschikt voor jou. Zoals de naam al aangeeft, kook je hier op een langzaam tempo de maaltijd gaar in een pan. De slowcooker werkt namelijk op een lage temperatuur. Een groot voordeel is dan weer wel dat het eten veel meer smaak heeft. Je hoeft niet de hele tijd bij de pan te blijven tot het eten klaar is. Je voegt de ingrediënten toe aan de slowcooker en kan vervolgens weer verder met je eigen ding.

Omdat het soms een paar uur kan duren voordat het eten klaar is, is het verstandig om ‘s ochtends al de ingrediënten in de pan te stoppen en iemand thuis alvast in de te seinen om de slowcooker in de middag al aan te zetten. Of je bereidt het eten alvast in het weekend.

Op de plaat

Een tijd geleden was het nog helemaal hip om alles te wokken, nu is grillen helemaal hot. Want eigenlijk kan je heel veel voedsel eenvoudig en op een gezonde manier bereiden op deze plaat. De grillplaat is verkrijgbaar in verschillende versies. Als apparaat heeft het wel iets weg van een tosti-ijzer. Door de verwisselbare platen is het niet alleen mogelijk om verschillende soorten vlees en vis en groenten klaar te maken, maar kan je er ook nog zoetigheden zoals wafels mee maken. Er zijn ook grillplaten die op het gasstel gemonteerd kunnen worden. Of schaf een grillpan aan.

Leg de ingrediënten klaar

Wil je graag koken met verse groenten, maar heb je geen zin of tijd om deze ‘s avonds nog te gaan staan snijden? Bereid dit dan alvast voor. Snijd de porties die je wilt gebruiken en bewaar het vervolgens in de koelkast in een geschikte verpakking. Een foodsaver kan je hierbij helpen door het eten vacuüm te verpakken. Op deze manier kan je overigens ook andere producten op een handige manier bewaren, zoals koekjes, crackers en muesli.

Leave a comment