Vintage is een leuke stijl. Maar niet iedereen is ervoor om zijn hele interieur vintage in te richten. Sommige items zijn heel leuk om ze in huis te hebben zonder dat je woning er als een kringloopwinkel hoeft uit te zien. Hoe zorg je ervoor dat je vintage eyecatcher volledig tot zijn recht komt? Wij zochten voor jou een aantal mogelijkheden. Laat je inspireren door de volgende tips.

Het juiste item op de juiste plaats: creëer contrasten

Laten we ervan uitgaan dat je nog een vintage meubelstuk, een accessoire of een ander item ergens op zolder hebt en dat je het eindelijk eens in je interieur wilt plaatsen. Of je hebt onlangs in de vintage winkel iets leuks op de kop kunnen tikken. Plaats dit dan zodanig dat het een contrast vormt. Dit kan een contrast in kleur zijn. Plaats bijvoorbeeld je vintage kastje in pastelkleuren tegen een witte muur. Het kan ook een contrast in de stijl zijn. Plaats bijvoorbeeld je vintage salontafel als enige oude element in je super moderne woonkamer. Plaats enkele vintage reiskoffers aan de inkom van je woonkamer en richt de rest van je woonkamer landelijk of modern in. De koffers trekken onmiddellijk de aandacht.

Ga voor herkenningspunten in je woonkamer

Als je meerdere vintage stukken in je kamer wilt integreren, verdeel ze dan gelijkmatig over de kamer. Sfeervol wonen kan door het creëren van contrasten, maar kan ook door te zorgen voor harmonie. Kies bijvoorbeeld niet voor één centrale vintage luchter, maar ga voor meerdere kleine vintage hanglampen die je over de woonkamer verdeelt. Kies bijvoorbeeld voor eetkamerstoelen in verouderd leer, en koop daarbij nog één fauteuil in datzelfde leer. Het effect van blikvanger zit in al deze gevallen in het feit dat een bepaald element meerdere keren in de kamer voorkomt.

Durf te veranderen

In tegenstelling tot een volledig vintage interieur, kan één enkel opvallend vintage stuk snel gaan vervelen. Plaats het af en toe op een andere plaats in de woonkamer, of verhuis het naar een andere kamer. Verf bijvoorbeeld je vintage kastje regelmatig in een ander kleurtje of geef je vintage staanlamp een andere lampenkap. Hang je kleine vintage vloerkleedje eens aan de muur of leg een vintage plaid over je moderne zitbank. Met een kleine moeite en wat inspiratie geef jij een andere look aan je woonkamer.

Leave a comment