Je ziet tegenwoordig steeds meer verschillende vloeren. Vloeren van muntjes, betonvloeren of de gekste tegeltjes, het kan allemaal tegenwoordig. Toch blijft er niets zo ongekend populair als de houten vloer. Een mooie eiken vloer geeft je gehele huis toch wel een heel tijdloze sfeer. Hoe leuk alle trends ook zijn, met een houten vloer weet je zeker dat je goed zit. Nu, maar ook over dertig jaar. Verjaren zal deze trend nooit.

Prima te onderhouden

Houten vloeren hebben in sommige kringen best een slechte naam. Lastig in het onderhoud, krast snel en duur. Dit is eigenlijk niet terecht. De vloer moet inderdaad eens in de zoveel tijd worden geschuurd en geolied (afhankelijk van het soort vloer), maar dit kan je in principe met een beetje behendigheid ook zelf thuis doen. Als je hem goed onderhoudt, is de vloer redelijk krasbestendig. Het is misschien beter voor je vloer om geen zware tafel over de vloer te trekken, maar dit is op weinig vloeren echt een goed idee.

De meest sfeervolle optie

Laten we eerlijk zijn, er is niks sfeervollers dan een écht houten vloer. Natuurlijk is kliklaminaat goedkoper, maar deze vloer gaat niet zo lang mee en heeft niet zo een warme uitstraling als de eiken versie. Deze vloer past ook bij alle stijlen, dus als je over vijf jaar uitgekeken bent op je gehele interieur zit je nog altijd goed met deze vloer. Volgens de vloeren specialist hebben kopers ook het minst vaak spijt van een houten vloer. Hun klanten geven wel vaker aan dat ze een beetje uitgekeken zijn op hun super uitgesproken Portugese tegelvloer.

Voor als je van keuze hou(d)t

De ene houten vloer is de andere niet. Ook als je het materiaal al gekozen hebt, heb je nog altijd belangrijke keuzes te maken. Welke kleur hout wil je? Welke afwerking? En in welk patroon moet het gelegd worden? Allemaal opties om over na te denken. Met zoveel opties is er altijd een vloer die bij jouw huis past. Wat ook een groot voordeel is van de houten vloer, is dat het de waarde van je huis laat stijgen. Het is dus inderdaad iets duurder dan andere materialen, maar uiteindelijk verdien je (een deel van) deze investering wel terug.

 

Leave a comment